Urnen en persoonlijke herinneringen

kat medium

De laatste jaren is er een duidelijke trend waarneembaar als het gaat om rouwverwerking: maak het heel persoonlijk en blijf dicht bij jezelf en de overledene. Steeds vaker werd mij de vraag gesteld of ik op dit vlak iets voor mensen zou kunnen betekenen. En natuurlijk: dat kan!

Als mensen de as van de overledene thuis willen bewaren ervaren zij het als heel prettig dat dat kan in een persoonlijke urn. Persoonlijk omdat de urn qua vorm, kleur, interesse iets mag weergeven van het leven of bijvoorbeeld de interesses van de overleden persoon. Hiervoor kan een afbeelding gebruikt worden, een stukje tekst, kleuren en technieken in een bepaald thema. Het is stijlvol om er desgewenst ook een kaarsje bij te verwerken; zo wordt de urn tevens een herdenkingsplekje in huis.

Ook qua urnen is veel mogelijk: groot of klein, expressief of subtiel… De urn is uniek omdat die specifiek gemaakt wordt naar de persoonlijke wensen.

 

Indien een familie niet kiest voor een crematie, maar voor een begrafenis, dan is het mogelijk om iets van keramiek te laten terugkomen op het graf. Dit kan eveneens in de vorm van een beeldje of bloemen of wat de voorkeur heeft: ik denk graag met u mee!

Neem vrijblijvend contact met mij op voor verdere informatie.

 

urn buiten